Tuesday 1 February 2011

Twitter gråter och FB minns

"In twenty years or so, we might have funerals in two worlds."(Peter Giger, 2006)

Twitterfågeln gråter när konton går i graven på Twitter. Fb-sidor tillåts ibland att leva vidare trots att de fysiska personerna bakom sidorna är döda. Begravning och minneslund.
Vi har redan begravningar i två världar.
Sad bird - Twitter

2 comments:

  1. Ja det är ett intressant fenomen eller vad vi skall kalla det.
    Jag tycker det kan vara fint att folk som dör får ha kvar sina facebooksidor. Det ger deras vänner någonstans att ta vägen om man inte kan gå till en klassisk grav. Det går till och med att i någon mening "kontakta" sin förlorade vän eller släkting, lite beroende på vilken tro man har.

    Det intressanta är vad hur det ser ut om 5 eller 10 eller 50 år. Kommer världen att vara full med konton som tillhörde nu avlidna människor eller raderas allt?
    Vilket är bäst/sämst? Att fylla internet med inaktuell information eller att radera alla spår av riktiga människor och deras liv och tankar på nätet.

    ReplyDelete
  2. Ska man verkligen likställa den virtuella personen med personen in real life? Kanske bara behandla de som två delar av en identitet, som på sätt och vis lever sina egna "liv" (olika länge)?

    Vi är unga, vi kommer att vara här om 5, 10 kanske inte 50år till men vi har onekligen en massa spännande att se fram emot!

    Tack för din kommentar, Johan:)

    ReplyDelete